T

Responsible Recycling

Elektronisch afval wordt in Ghana vaak op een verkeerde manier gerecycled, hetgeen ernstige gevolgen kan hebben voor het milieu en de volksgezondheid. De apparaten worden op een vuilnisbelt gedumpt om vervolgens te worden verbrand voor resterende koper en andere materialen die geld opleveren.

The Raw Materials Group in Zweden vroeg aan DoubleMatured, Reinhardt Smit en Thijs van Iersel om – middels een online publiekscampagne – de aandacht te vestigen op het belang van een goed manier van recycling van elektronisch afval.

Storytelling

Afrika kent een cultuur van verhalen vertellen. Daarom ontwikkelden we een animatie die op een verhalende manier aanzet tot recycling. De voornaamste doelgroep is hierbij de jeugd die het verhaal moet doorvertellen aan hun ouders en, later, aan hun kinderen.

Responsible Recycling
Responsible Recycling

E-scrap man

Hoofdrolspeler in de animatie is ‘E-Scrap Man’. Hij neemt de kijker mee naar zijn wereld, de wereld van elektronisch afval, en doet een beroep op de kijker: ‘Responsible Recycling, It’s Your Choice!’ E-scrap man is gemaakt van alle apparateren en onderdelen die gerecycled moeten worden. Zijn bedrading heeft de nationale kleuren van Ghana. E-scrap man werd volledig met de hand getekend.

Mobile first website

In Ghana is het mobiele netwerk goed en erg snel, sneller dan in Nederland. Mede hierdoor is het internet gebruik op de mobiele telefoon leidend, de meeste Ghanezen hebben ook alleen een telefoon om mee te browsen. De campagne website werd daarom mobile-first gebouwd en is volledig responsive.

Responsible Recycling

Campagne animatie

Het verhaal in de animatie volgt een klassieke sprookjes opzet. De animatie toont twee verschillende aflopen en eindigt met de juiste.

een selectie uit mijn klanten

KLM
Unilever
Ikea
Nationale Nederlanden

contact

Mail

contact@thijsvaniersel.nl

Telefoon

06-23633605

Adres

Haagweg 4 H1
2311 AA
Leiden

KVK

27355524

IBAN

NL04 INGB 0005012229
Fatal error: Uncaught ArgumentCountError: Too few arguments to function Minify_HTML::__construct(), 0 passed in /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-content/plugins/autoptimize/classes/autoptimizeHTML.php on line 51 and at least 1 expected in /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-content/plugins/autoptimize/classes/external/php/minify-html.php:69 Stack trace: #0 /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-content/plugins/autoptimize/classes/autoptimizeHTML.php(51): Minify_HTML->__construct() #1 /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-content/plugins/autoptimize/autoptimize.php(250): autoptimizeHTML->minify() #2 [internal function]: autoptimize_end_buffering('...', 9) #3 /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-includes/functions.php(3269): ob_end_flush() #4 /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-includes/plugin.php(496): wp_ob_end_flush_all('') #5 /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-includes/load.php(613): do_action('shutdown') #6 [internal functi in /customers/f/a/0/thijsvaniersel.nl/httpd.www/wp-content/plugins/autoptimize/classes/external/php/minify-html.php on line 69