T

Paul Janssen Futurelab

Het Paul Janssen Futurelab maakt onderwijs voor “Entrepreneurial Biomedical Professionals”. De verschillende modules behandelen verschillende onderdelen die een bedrijf moet nemen als het een medisch product ontwikkelt. Denk hierbij aan Research, Market Approval maar ook Intellectual Property. De modules zijn deels online waarna een on-campus cursus volgt.

Met name de online cursussen zitten vol multimedia om de aandacht vast te houden. Denk aan video’s, animaties, assessments, interactieve componenten, custom tools, quizzes, infographics, polls etc. Zowel het E-learning platform als het gedeelte waar men kan betalen en inschrijven zijn door mij ontworpen en gecodeerd. Alle multimediale uitingen in de lessen zijn eveneens door mij vervaardigd.

Welcome to the future

Deze animatie wordt veel gebruikt in presentaties om het Paul Janssen Futurelab te introduceren maar dient ook als opening op de homepage van de website.

Paul Janssen Futurelab

Website

De website heeft WordPress als CMS maar is een zelfgemaakt thema. De site kent een gedeelte waar de modules worden verkocht. Hier is een eigen gemaakte route voor checkout geschreven. Klanten moeten eerst enkele documenten overhandigen om aan te tonen dat ze voldoende inhoud hebben voor de lessen. Daarna worden orders aangemaakt kan men betalen in een eigen account omgeving. De website kent ook een gedeelte waar men de modules volgt.

Custom tools

In de modules worden regelmatig custom tools gebruikt. Ze dienen om opdrachten mee uit te voeren maar zijn inhoudelijk ook interessant voor een student om in zijn of haar werk te gebruiken. Het Futurelab heeft een tool die men via een kaart en enkele vragen de juiste onderzoekscommissie laat vinden. Een andere tool berekent het verloop van de kosten van een patent in verschillende landen of continenten. Hier kan men ook kiezen tussen twee verschillende patent-routes en kan er tot vijf patenten in de berekening worden toegevoegd. Enkele andere tools staan beschreven in de projecten pagina.

Paul Janssen Futurelab
Paul Janssen Futurelab

Gevarieerde leeromgeving

De leeromgeving van de site is zelf ontwikkelt. Er is een uitgebreide comment feature waar men soms een assignment moet uploaden maar soms ook alleen een verhaal of reactie. Alle comments worden via Ajax gepost en direct geupdate. Gebruikers kunnen hun eigen comments deleten of aanpassen en alle teksten worden geschreven via een WYSIWYG editor. Verder kent de leeromgeving een poll feature. Men kan kiest een van de twee antwoorden maar moet de keuze ook motiveren. Na de keuze ziet men een infographic met de uitslag en ook de verschillende motivaties. Er is ook een handige Table of Content gemaakt en de mogelijkheid voor een self assessment middels quizvragen.

een selectie uit mijn klanten

KNVB
Gemeente Leiden
LUMC
H&M
Unilever
Ikea
Nationale Nederlanden
KLM

contact

Adres

Heivlinder 73
2317 JV
Leiden

KVK

27355524

IBAN

NL04 INGB 0005012229