T

Responsible Recycling

Elektronisch afval wordt in Ghana vaak op een verkeerde manier gerecycled, hetgeen ernstige gevolgen kan hebben voor het milieu en de volksgezondheid. De apparaten worden op een vuilnisbelt gedumpt om vervolgens te worden verbrand voor resterende koper en andere materialen die geld opleveren.

The Raw Materials Group in Zweden vroeg aan DoubleMatured, Reinhardt Smit en Thijs van Iersel om – middels een online publiekscampagne – de aandacht te vestigen op het belang van een goed manier van recycling van elektronisch afval.

Storytelling

Afrika kent een cultuur van verhalen vertellen. Daarom ontwikkelden we een animatie die op een verhalende manier aanzet tot recycling. De voornaamste doelgroep is hierbij de jeugd die het verhaal moet doorvertellen aan hun ouders en, later, aan hun kinderen.

Responsible Recycling
Responsible Recycling

E-scrap man

Hoofdrolspeler in de animatie is ‘E-Scrap Man’. Hij neemt de kijker mee naar zijn wereld, de wereld van elektronisch afval, en doet een beroep op de kijker: ‘Responsible Recycling, It’s Your Choice!’ E-scrap man is gemaakt van alle apparateren en onderdelen die gerecycled moeten worden. Zijn bedrading heeft de nationale kleuren van Ghana. E-scrap man werd volledig met de hand getekend.

Mobile first website

In Ghana is het mobiele netwerk goed en erg snel, sneller dan in Nederland. Mede hierdoor is het internet gebruik op de mobiele telefoon leidend, de meeste Ghanezen hebben ook alleen een telefoon om mee te browsen. De campagne website werd daarom mobile-first gebouwd en is volledig responsive.

Responsible Recycling

Campagne animatie

Het verhaal in de animatie volgt een klassieke sprookjes opzet. De animatie toont twee verschillende aflopen en eindigt met de juiste.

een selectie uit mijn klanten

KNVB
Gemeente Leiden
LUMC
H&M
Unilever
Ikea
Nationale Nederlanden
KLM

contact

Adres

Heivlinder 73
2317 JV
Leiden

KVK

27355524

IBAN

NL04 INGB 0005012229